Príprava kuracieho mäsa
Chystáte nedeľný obed alebo ľahkú večeru počas týždňa? Alebo chcete prichystať spoločný obed pre rodinu či priateľov? Určite vám záleží na tom, aby som vám jedlo vydarilo a ostatným chutilo. Nájsť inšpiráciu na rýchle a dobré jedlo býva však pomerne náročné. Ak vám došla inšpirácia na nedeľné obedy, stránky s receptami na internete vám poskytnú množstvo receptov, ktoré stojí za to vyskúšať. Na stránke chutnavareška nájdete množstvo receptov, ktoré sú rozdelené do viacerých kategórií. Inšpiráciu nájdu aj vegetariáni, keďže sa na stránke nachádza veľa zeleninových receptov.
Dočítate sa o množstve tipov, ako správne jedlá pripraviť. Kuracie mäso je najčastejšie používané mäso v kuchyni. Vhodné je už pre deti od útleho veku, často sa pridáva aj do detských pokrmov. Vyznačuje sa pomerne chudým mäsom, ktoré je ľahko stráviteľné. Viete ale ako správne kuracie mäso pripraviť ? Ako dlho piecť kuracie mäso, aby ostalo šťavnaté a zároveň chrumkavé? Existuje množstvo receptov na prípravu kuracieho mäsa. Môžete pripraviť kuracie kúsky, upiecť kuracie stehná, ugrilovať kuracie prsia čítať upiecť celé kurča. Pri pečení celého kuracie mäsa je potrebné dať si záležať najmä na jeho ochutení. Pred prípravou ho vždy poriadne umyte, vysušte papierovou utierkou a až následne ochuťte.
Pri pečení celého kuraťa ho predtým namočte do marinády na niekoľko hodín. Môžete taktiež dovnútra mäsa dať cesnak, bylinky a maslo. Táto kombinácia výborne ochutí rovnomerne celé mäso. Kuracie mäso je vhodné piecť pri teplote 180 až 200°C. Ak pečiete celý kus mäsa, jeho príprava trvá zväčša dlhšie ako pri nakrájaných kúskoch. Trvá dlhšie, kým teplota prenikne cez celé mesto. Aby ste sa uistili, či je mäso dostatočne prepečené a baktérie zlikvidované, je vhodné použiť teplomer. Teplota vo vnútri mäsa by mala dosahovať teplotu minimálne 75°C. Aby ste zabezpečili šťavnatosť, môžete ho pred pečením zabaliť do alobalu, ktorý odstránite len na posledných pár minút, aby sa mäso dopieklo. Dĺžka pečenia mäsa závisí od viacerých faktorov, ako sú veľkosť, hrúbka mäsa, jeho druh a typ vašej rúry.