Príprava krkovičky


Väčšina ľudí má pracovnú dobu od pondelka do piatku. To znamená, že svoju rodinu vidia len večer a častokrát ani to. Cez rušný deň každý z rodiny ide na obed v práci a jediné spoločné jedlo dňa ostáva večera. Preto je pre väčšinu ľudí víkend spojený s časom stráveným s rodinou a priateľmi. Práve nedeľný obed sa spája s príjemným rodinným časom a vychutnávaním si dobrého jedla. S nedeľou sa spájajú mäsité pokrmy. Domáce vyprážané rezne so zemiakovým šalátom sú typická nedeľná hostina u našich starých mám. Čo tak ale vymyslieť nový recept, ktorým ohúri nielen rodinu ale aj prípadné návštevy?

Príprava mäsa

Skúste recept z krkovičky. 2 recepty na bravčovú krkovičku v sebe zahŕňajú slovenskú mäsitú klasiku pripravenú modernejším spôsobom. Budete potrebovať bravčovú krkovičku, cesnak, cibuľu, mrkvu, zemiaky, vývar, paradajkový pretlak, olej a korenie. Na oleji opečieme krkovičku dozlatista. V hrnci opražíme ostatné suroviny, vložíme doň pečenú krkovičku, zalejeme vývarom a paradajkovým pretlakom. Ochutíme podľa chuti a necháme variť na pomalom ohni tak dlho, aby bolo mäso jemné. Krkovičku môžete pripraviť aj na grile, celé recepty nájdete na chutnavareska.sk. Okrem receptov na krkovičku stránka ponúka množstvo inšpirácie na obedy či večere a taktiež tipy a triky, ktoré sa hodia každej gazdinke.

Recepty z mäsa

Recepty na stránke sú rozdelené podľa času dňa, nájdete tam taktiež sekciu polievky, ryby a zelenina. Vyberú si preto určite aj milovníci alternatívnej stravy, ako sú napríklad vegetariáni. Nemusíte ďalej pátrať po internete a hľadať overené recepty. Stačí, ak si otvoríte túto webovú stránku a určite nájdete inšpiráciu na nedeľný obed či ľahkú večeru. Podľa podrobných a overených receptov sa stane profesionálny kuchár aj z človeka, ktorý varešku drží v rukách prvý krát. Či už teda hľadáte inšpiráciu na obed alebo hľadáte typy ako správne spracovať zeleninu, vyberiete si určite.

Mohlo by se vám líbit...